Pau Tomàs Ramis

Llucmajor (Mallorca) , 1975

Autor dels llibres Els gegants de Mallorca, Els gegants de Llucmajor un per un, La cultura popular a l’escola o S’Arenal durant la II República. Una visió municipal, entre d’altres publicacions. Aficionat a la història i a l’estudi de la cultura mallorquina, sobretot al món geganter, i a temes relacionats amb la II República i la Guerra Civil.

També ha fet publicacions a diversos llibres d’altres temàtiques relacionades amb Mallorca; toponímia, propietat de la terra, ritus festius, material didàctic per escoles d’adaptació de la cultura popular, reculls bibliogràfics, etc… A més ha col·laborat amb més d’una quinzena de revistes i altres publicacions sempre escrivint articles relacionats amb la història, la cultura o les tradicions de la nostra illa.

És col·laborador habitual de la publicació Llucmajor de pinte en ample i membre del Col·lectiu Recerca i del Grup de Treball Temps de Memòria de l’Institut d’Antropologia de les Illes Balears, ambdós de recent creació, dedicats a l’estudi des d’una vessant històrica i antropològica dels períodes de la II República, Guerra Civil i posterior repressió i dictadura.

L’any 2020 ha estat guardonat amb el Premi Mallorca de Creació Literària en la categoria d’assaig, concedit pel Consell de Mallorca, per l’obra Els mallorquins a l’Olimpíada que no fou. Expedició a l’Olimpíada Popular de Barcelona, 1936